Paketleme Makinası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Paketleme makinası farklı türdeki ürünlerin ambalajlanarak uzun süre saklanmasını sağlamaktadır.Paketleme yapılan ürün dış etkilere mağruz kalmadan korunmaktadır. Paketleme işlemi gıda, kozmetik, ilaç gibi farklı sektörlerde yaygın olarak yapılmaktadır. Öncelikle paketleme makinası almaya karar verdiğiniz zaman, hangi türdeki ürünleri paketleme yapacağınızı belirlemelisiniz. Sıvı ürünler olan krem, macun gibi ürünleri paketlemek için sıvı paketleme makinaları kullanılırken, toz halde bulunan ürünler içinde toz paketleme makinaları kullanılmaktadır. Bunun gibi granül paketleme makinası, vibrasyonlu paketleme makinası, çay paketleme makinası gibi farklı türde paketleme makinaları bulunmaktadır. Paketleme makinası alırken öncelikle hangi tür ürün ambalajlaması yapacağınıza karar vermelisiniz.

Yeni bir paketleme makinası almak veya var olan makinanızı büyütmek için makinayı yerleştireceğiniz alanı belirlemelisiniz. Sizin için hangi boyutta makina yeterli olur? Günde kaç adet ürün paketlemeniz gerekiyor? Ürün üretim hacminiz ne kadar? Tüm bu soruları kendinize sorarak size en uygun boyuttaki paketleme makinasını seçmelisiniz. Daha sonrasında size uygun olan teknik özelliklere sahip makinayı zaten belirlemiş olacaksınız. Paketleme makinalarının manuel ve tam otomatik olarak farklı modelleri bulunmaktadır. Siz alacağınız makinada işçi maliyetlerini en aza indirgemek istiyorsanız tam otomatik paketleme makinası modellerini tercih etmelisiniz. Tam otomatik makinalarda ekstra personel ihtiyacı yoktur. 1 veya 2 kişi ile binlerce ürünü hızlı bir şekilde paketleyebilirsiniz.

Tek bir makina ile farklı türdeki ürünleri paketlemek istiyorsanız kolay temizlenebilir özelliğinin olmasına dikkat edin. Çünkü aynı makina ile şampuan paketlemesi yaparken losyon paketlemesi de yapabilirsiniz. Bu yüzden makinanın hızlı bir şekilde temizlenmesi diğer türdeki ürünün paketlenmesi gerekecektir. Paketleme sırasında fire oranını düşürmek ve ürün kaybı yaşamak istemiyorsanız hassas dozajlama özelliğine sahip makinaları seçmelisiniz.

Paketleme makinası alacağınız firmayı iyi seçmelisiniz. Maliyet yönünden baktığınız zaman size sadece “uygun” olduğu için cazip gelen bir firma ileri de size büyük sorunlar çıkarabilir. Üretmiş olduğu makinanın arkasında durmayan ve daima müşterisini mağdur eden bir firma ile çalışmak sizi yıpratacak ve zarar uğratacaktır. Siz, paketleme makinası alırken ambalaj yapacağınız ürünler, paket boyutu gibi teknik detayları makine üreticisi ile paylaşmalısınız. Böylelikle üretici size uygun olan makinayı size gönderecek veya özel istediğiniz özellikler mevcut ise üretim sırasında ekleyerek size ulaştıracaktır. Renas Makina üretimini gerçekleştirmiş olduğu makinaların yedek parçalarını temin etmektedir. Aynı zamanda uygun fiyatlı teknik hizmeti de veren Renas Makina ile üretimleriniz sırasında bir sorun çıkmaz ve üretimleriniz aksamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu