Kapatma Makinası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Renas Makina olarak alacağınız makinanın çeşidine göre dikkat etmeniz gerekenleri sizlere sunarak sizin için en uygun olan makinayı seçmenizi sağlıyoruz. Önceki yazılarımızda paketleme makinası, dolum makinası ve besleme sistemleri alırken dikkat edilmesi gerekenleri sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise kapatma makinası alırken nelere dikkat edilmelidir? Sizin için en uygun kapatma makinası nedir? sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Sizlere öncelikle kapatma makinaları hakkında genel bir bilgilendirme yapıp ince noktaları sizlerle paylaşarak bilgilendirmek istiyoruz.

Kapatma Makinası Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kapatma makinası alırken genel olarak ilk aşamada hangi türdeki ürünlerin kapatılması gerektiğini belirlemelisiniz.
  • Ürünlerin kapatma sırasında yerinden oynamaması için destekleyici aparat bulunuyor mu?
  • Kapatma sırasında ürün kaplarına zarar gelmeden kapatma işlemi yapılıyor mu?
  • Dakikada kaç ürünün kapatılması yapılıyor?
  • Kapatma makinasının kullanım paneli mevcut mu?
  • Alacağınız kapatma makinasına üretici ne kadar süre garanti veriyor ve teknik destek hizmetini sağlıyor mu?
  • Makinanın güç tüketimi
  • Makinanın konveyör genişliği ve uzunluğu
  • Makina ile birlikte yapabileceğiniz şişe kapatma işlemleri
  • Makinanın hijyenik bir üretim ortamı sunup sunmaması
  • Makinanın üretim tesisiniz ve hattınız ile uyumluluğu.

Kapatma makinası farklı tür ve işlevde olan kapların dış faktörlerden etkilenmemesini sağlayarak hava almasını engellemektedir. Kapatma makinası alırken öncelikle hangi türdeki ürünlerin kapatma işlemini yapacaksınız bunu belirlemelisiniz. Kapatma makinaları bardak kapatma makinası, folyo kapatma makinası, kapak kapatma makinası, krem ve tüp kapatma makinası olarak farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Her makine kapatma işlemini yapacağı ürüne göre tasarlanmıştır. Kapatma makinası içerisinde seçmiş olduğunuz türdeki makinada kendi içerisinde farklı ürünlerin kapatmasını yapabilmektedir. Bundan dolayı öncelikle hangi türdeki ürünlerin kapatılmasını yapacaksınız bunu belirlemelisiniz.

Kapak kapatma makinası farklı özelliklere sahip olan kavanoz, cam ve plastik şişelere kapak kapatılmasını hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir. Kaplara kapatılacak olan kapaklarında farklı türleri bulunmaktadır. Gagalı kapaklar, losyon kapaklar, krem kapaklar, vidalı kapaklar, triger sprey kapaklar olarak değişim göstermektedir. Kapatma işlemi yapacağınız şişe veya tenekenin uzunluğu ve kapatılacağı kapak çeşidi her zaman aynı olmayabilir. Bu yüzden kapak kapatma makinası alırken alacağınız makinanın farklı kapak türlerine göre kolay bir şekilde değişerek uyum sağlamasına dikkat etmelisiniz. Eğer ki kapak kapatma makinasını seri üretimde kullanacaksınız dakikada sıkacağı kapak sayısına, diş sayısına ve çalışma aralığına dikkat etmelisiniz.

Farklı işlevde ve özelliklerde birçok kapak kapatma makinası bulunmaktadır. Çakma Kapak Kapatma Makinası, Teneke Kapak Kapatma Makinası ve Vidalı Kapak Kapatma Makinası bu makinalardan bazılarıdır. Bu makina modelleri ile değişik ölçülerdeki kapakları ve farklı boyutlardaki şişeleri kapatma imkanınız vardır. Manuel elektrikli kapak kapatma makinası ile 10mm ile 50mm arasındaki vidalı kapaklar rahatlıkla kapatılabilirken; yarı otomatik kapak kapatma makinası ile 7cm ile 50cm yüksekliğindeki şişeler kolayca kapatılabilmektedir.

Folyo kapatma makinaları indüksiyon teknolojisi ile çalışmaktadır. İndüksiyon mantığında çalışmakta olan bu makina modellerinde 1, 2 saniye kadar kısa bir süre içerisinde hızlı ve yüksek ısı sağlanarak alüminyum folyoların ilgili kabın ağzını kapatması sağlanmaktadır. Folyo kapatma makinaları ürünlerin bozulmasını, hava almasını engeller ve raf ömürlerini uzatır. Folyo kapatma makinaları gıda ve gıda dışı sektörlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Çeşitli plastik ve alüminyum kap içerisinde yer alan tüm katı, sıvı ve toz halindeki ürünlerin ambalajlama işlemleri kolaylıkla ve güvenle yapılabilmektedir. Elektrik ile çalışmakta olan folyo kapatma makinaları ortalama olarak 300W güç tüketimine sahiptir.

Bardak kapatma makinası ile bardak ve kase içerisinde bulunan ürünlerin zarar görmemesi için kapatma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bardak kapatma makinası alırken öncelikle hangi boyuttaki bardakların kapatılmasını yapacaksınız? Çünkü bardak kapatma makinasının kapatma haznesi farklı boyutlarda olmaktadır. Bardak veya kase içerisinde yiyeceklerini satacak olan işletmeler için bulunmaz bir makine olan bardak kapatma makinalarından Renas Makinanın RYK-800 Bardak Kapatma Makinası küçük boyutta olması ile az yer kaplamaktadır.

Kapatma makinaları içerisinde yer alan bardak kapatma makinaları ile içerisinde hazır gıdalar bulunan çeşitli ölçülerdeki bardak ve kaselerin ağız kısımları kolayca kapatılabilmektedir. Renas bardak kapatma makina modelleri ile çapı 95mm ve 75mm ölçülerinde olan bardakların kapama işlemleri yapılabilmektedir. Düşük elektrik tüketimine sahip olan bardak kapatma makina çeşitleri az yer kaplayan, kolay kullanılabilen bir yapıdadır. Bardak kapatma makinaları ile içerisinde hazır gıda bulunan kapların ağzını PP, Triplex, Polietilen, MonoPlex, Dublex, Alüminyum folyo gibi içten lamineli olan tüm ambalaj çeşitlerini kullanarak kapatabilirsiniz. Bardak kapatma makinalarının üzerinde yer alan hizalama noktası sayesinde fotosel işaretli olan baskılarda her zaman aynı noktadan kapatma işlemi yapılabilmektedir. Bir başka kapatma makina çeşidi olan folyo kapatma makinası ile plastik, cam ve benzeri malzeme içeriğinden üretilmiş olan ürünlerin ağız kısımlarının kapatılma işlemleri yapılabilmektedir.

Kapatma makinaları arasında yer alan ve kullanıcıların kapama işlemini kolaylaştıran bir başka makina çeşidi ise streç sarma ve kapatma makinasıdır. Streç sarma ve kapatma makinaları ile çeşitli ürünlerin ambalajlama işlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir. Streç sarma ve kapatma makinaları ile hazır gıdalar, yiyecek, içecek ve taşınabilir eşyaların kapatma işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Streç sarma ve kapatma makina modelleri ile plastik, karton, mukavva kutular, bardaklar ve benzeri kaplar sağlık ve hijyen koşullarına uygun bir şekilde kapatılabilir. Streç sarma ve kapatma makinaları özelliklerine göre 50mm-200mm, 100mm-450mm ölçülerinde mühür genişliklerine sahip olabilmektedir. Bu makine modellerinin ortalama güç tüketim miktarları ise 300w-400w aralığındadır.

Streç sarma makinasının tüm parça ve yüzey bölgeleri paslanmaz malzemelerden üretilmektedir. Böylelikle her zaman ürünlerin kapatılma işlemleri istenilen hijyen koşullarında yapılabilmektedir. Streç sarma makinası modelleri oldukça portatif bir yapıda olduklarından dolayı işyerlerinde birçok farklı alanda rahatça kullanılabilmektedir. Streç sarma ve kapatma makinaları yardımıyla kapatılacak olan ürünler, makinanın üst bölgesinde strece sarılmaya başlanmaktadır. Alt tablaya indirildikten sonra ise makinada yer alan kesme bıçağı yardımıyla streç kesilerek kapama işlemi sorunsuz bir şekilde bitirilmektedir.

Kapatma makinalarının içerisinde yer alan ve sıklıkla kullanılmakta olan bir başka makina modeli ise teneke kapatma makinalarıdır. Teneke kapatma makinaları kendi içerisinde Tam Otomatik Teneke Kapatma Makinası ve Yarı Otomatik Teneke Kapatma Makinası olarak ikiye ayrılmaktadır. Teneke kapatma makinalarının çalışma mantığı farklı boyut ve çaptaki yuvarlak, oval, köşeli teneke kutuların kapatılması üzerine kuruludur. Tamamı paslanmaz malzemelerden üretilmekte olan teneke kapatma makinaları ile her zaman hijyen koşullarına uygun işlem yapılmaktadır. Teneke kapatma makinaları ile genelde ortalama olarak saatte 12.000 adet teneke kutunun kapama işlemi yapılabilmektedir.

Krem ve tüp kapatma makinaları modelleri ile tüm plastik, PVC, lamine, PP, PE ve benzeri ısı ile kapanabilen krem tüplerin kapatma işlemleri yapılabilmektedir. Krem tüp kapatma makina çeşitlerinin üzerinde yer alan dayama baremleri, işlem yapılan tüpleri her zaman aynı hizadan kapatabilmenize imkan vermektedir. Böylelikle üretimlerde bir hata meydana gelmeyerek, tek tip kapama yapılabilmektedir. Krem tüp kapatma makinalarında standart olarak çizgili yapıştırma modeli vardır ama ihtiyaca göre farklı desen seçenekleri yapılabilmektedir. Krem tüp kapatma makina modellerinde standart olarak tarih kodlama ve benzeri kodlama özellikleri bulunmaktadır. Bu sayede yapıştırma yapılan alana tek satır şeklinde bu tarz bilgilerde kodlanabilmektedir.

Krem ve tüp kapatma makinası çeşitleri enerji bakımından düşük güç ve hava tüketme özelliğine sahiptir. Ayrıca oldukça portatif yapıda olan krem tüp kapatma makinaları işletmelerde istenilen her noktada rahatlıkla kullanılabilecek bir yapıdadır. Krem tüp kapatma makinalarının üzerinde yer alan ayar bölümü sayesinde farklı tüp çeşitleri üzerinde kolaylık işlem yapılabilmektedir. Krem tüp kapatma makinaları içerdikleri farklı özelliklere göre farklı genişliklerdeki krem tüplerin kapatılmasına olanak tanımaktadır.

Kapak sıkma makinası, enerji tasarruflu çalışan A++ sınıfı motorlar ile çalışmaktadır. Az enerji ile çok iş yapmak üzerine programlanmış kapak sıkma makinalarımız uzun ömürlü olup, sık sık bakım yaptırmanıza gerek yoktur. Kapak sıkma makinasında motor hız ayarları yapılabildiğinden dolayı hassas kapatma işlemi gereken durumlarda da sorunsuz bir şekilde kapatma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Kapak kapatma makinalarının ürün bandında oluşan hasarlarda tüm bandı değiştirmek yerine sadece sorun olan bölgeyi düzelterek gereksiz maliyetten kaçınabilirsiniz. Kapak kapatma makina modellerimizde standart 25mm ile 50mm arasındaki tüm kapakların kapatma işlemlerini yapabilirsiniz. Hız yönünden size zaman kazandıracak kapak sıkma makinalarımız ile dakikada 50 ile 55 adet ürünü sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Vidalı kapatma makinalarında hatve sayısına göre dakikada kapatılan ürün sayısında %10 gibi küçük bir düşüş olabilir.

Şişe kapatma makinası ile farklı türde olan cam şişe, pet şişe ve kavanoz gibi kapların kapatma işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Farklı boyutlara sahip cam şişe, pet şişe ve kavanozların kapak kapatma işlemini şişe kapatma makinaları kapatabilirsiniz. Şişe kapatma makinalarında vidalı kapak, triger sprey kapak, gagalı kapak, esans kapak, krem kapak, losyon kapak vs. kapak türleri kapatılabilmektedir. Küçük, orta ve büyük işletmeler imalatını gerçekleştirdiği ürünleri el ile kapatmaya göre daha seri ve verimlidir. Seri üretimlerde zamandan tasarruf sağlayarak daha fazla ürünün kapatılmasını sağlamak için şişe kapatma makinalarını kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu