Etiketleme Makinası Nasıl Seçilir?

Üretim hattı kurmak isteyen ya da üretim hattını yenilemek isteyen girişimcilere yönelik Renas Makina olarak yeni bir blog yazısı hazırladık. Üretim hattında dolum ve kapaklama işleminin ardından üretim tarihi, ürün bilgileri, ürün görseli gibi detayların gösterildiği etiketleme işlemine sıra gelir. Her şişe türü tüm etiketleme makinalarıyla etiketlenmiyor. Bundan dolayı etiketleme makinaları arasında otomatik etiketleme makinası, şişe etiketleme makinası, kavanoz etiketleme makinası, yuvarlak şişe etiketleme makinası gibi çeşitler yer almaktadır. Dolayısıyla etiketleme makinası seçerken dikkat edilmesi gereken detaylar bulunmaktadır. Biz de yazı boyunca üretimini yaptığınız ürüne uygun etiketleme makinası seçmenize yardımcı olmaya çalışacak ve hangi tür etiketleme makinalarının ne tür ürünlerin etiketleme işlemlerinde kullanılabileceğini anlatmaya gayret edeceğiz. Sizler için faydalı bir içerik olmasını diler, iyi okumalar dileriz.

Etiketleme Makinası Seçerken Başlıca Dikkat Edilmesi Gerekenler

Etiketleme makinası çeşitlerini ele almadan evvel, etiketleme makinası tercih ederken dikkat etmeniz gereken başlıca detayları ele alalım:

    • Etiketlemek istediğiniz şişenin ya da kutunun şeklinin satın almayı düşündüğünüz etiketleme makinasına uygun olup olmadığını düşünmelisiniz. Örneğin; silindir yapıdaki şişeler için köşeli ve düz etiketleme makinaları tercih edemezsiniz.
    • Makinanın tam otomatik ya da yarı otomatik olmasını göz önünde bulundurmalısınız.
    • Ürünün etiket uzunluğunu dikkate almalısınız.
    • Satın almayı planladığınız etiketleme makinasının dakikada kaç adet etiket basabilme kapasitesine sahip olduğunu değerlendirmelisiniz.

1) Silindirik Etiketleme Makinası

 

Silindirik etiketleme makinaları adından da anlaşılabileceği gibi silindir yapıya sahip ürünlerin etiketlemesini sağlamaktadır. Yarı otomatik ve tam otomatik olmak üzere çeşitleri bulunan silindirik etiketleme makinalarını şişe etiketleme makinası, kavanoz etiketleme makinesi, plastik şişe etiketleme makinası ve benzeri fonksiyonlarda kullanılabilirler. Uygun örnek ürünleri aşağıda bulabilirsiniz.

REM-C4 Tam Otomatik Etiketleme Makinası

Bu etiketleme makinası silindirik yapıya sahip ürünleri etiketlemeye yönelik geliştirilen ve tam otomatik olan bir makinadır. Söz konusu bu etiketleme makinasını cam şişe etiketleme makinası, kavanoz etiketleme makinası, pet şişe etiketleme makinası gibi fonksiyonlarda kullanabilirsiniz. Birçok ürün çeşidine uygun olarak kullanabileceğiniz bu makinayı gazoz etiketleme makinası, soda etiketleme makinası, su ürünleri etiketleme makinası gibi amaçlarla kullanabilirsiniz.

Bu makinanın bastığı etiket uzunluğu ise 20-200 mm aralığındadır. İç çapı 76 mm olan bu makine dakikada ortalama olarak 10-40 adet şişe etiketleyebilmektedir. Bu sayı etiketlenen ürünün genişliğine göre değişiklik göstermektedir. Tarih kodlamalı etiket makinası türünde olan bu makine etiketleme işlemini sorunsuz olarak yerine getirir, kayma gibi hatalara yer vermez.

REMC4 Tam Otomatik Etiketleme Makinası Fiyatını Öğrenmek ve Satın Almak İçin Tıklayınız

2) Köşeli ve Düz Etiketleme Makinası

 

Köşeli ve düz etiketleme makinaları ile adından da anlaşılacağı üzere köşeli ya da kenarı düz formda olan şişe, kavanoz ve diğer tüm nesnelerin etiketleme işlemleri yapılabilmektedir. Köşeli ve düz etiketleme makinaları, yarı otomatik ve tam otomatik olmak üzere iki farklı türde üretilmektedir. Bu makinaları ambalaj etiketleme makinası gibi arayışında olanlar düşünebilir. Bahsi geçen biçime sahip ürünleri etiketlemek için kullanılabilecek örnek etiketleme makinalarını aşağıda inceleyebilirsiniz.

M-100 Yarı Otomatik Köşeli ve Düz Etiketleme Makinası

Bu etiketleme makinası ile şekli köşeli ya da düz olan nesnelerin etiketleme işlemleri yapılabilmektedir. Vakum motoru hem sessiz hem de güçlü olarak çalışan bu makine üretim hattında yer alanlar için bir ses kirliliği oluşturmamaktadır. Bu köşeli ve düz etiketleme makinası ortalama olarak dakikada 40-60 adet ürünün etiketleme işlemini gerçekleştirebilmektedir. Bu sayı ürünün çapına göre değişiklik göstermektedir. Etiket kuka çapı 75 mm olan bu ürünün maksimum bobin genişliği ise 300 mm’dir.

Köşeli ve düz etiketleme makinasını sıvı yağ etiketleme makinası, makarna etiketleme makinası, bisküvi etiketleme makinası gibi fonksiyonlarda kullanabilirsiniz.

M-100 Yarı Otomatik Etiketleme Makinası Fiyatını Öğrenmek ve Satın Almak İçin Tıklayınız

Renas Makina tarafından hazırlanan bir başka blog yazısının daha sonuna geldik. Yazıyı inceledikten sonra konu ile ilgili kafanızda hala soru işaretleri bulunuyorsa Renas Makine’nın 0 (216) 470 83 74 numaralı destek hattını arayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu