Doğru Shrink Ambalaj Makinesi Nasıl Seçilmelidir?

Bu haftaki yazımızda işletmeler için en iyi ve doğru shrink ambalajlama makinesi seçimine değineceğiz. Yazımızın detayında shrink paketleme makinesi hakkında özet bilgilere erişebilir; shrink paketleme satın alırken dikkat etmeniz gereken detayları bulabilirsiniz. 

Shrink Ambalaj Makinesi Nasıl Çalışır?

Shrink ambalaj makinesi ısı kullanarak ürünlerin etrafını paketler. Öncelikle shrink ambalajın çalışması için ürünü kaplayacak olan film kaynak makinesine eklenir. Daha sonra shrink fırını aracılığıyla yoğun ısı verilir ve ürünler istenildiği gibi sarılır. Shrink ambalaj makinesi, kalın filmlerin işlenmesi için yüksek sıcak hava akımıyla çalışabilmektedir. 

Shrink Paketlemenin Kontrol Noktaları 

  1. Shrink işlemi öncesi cihazın temiz olduğuna emin olmalısınız.
  1. Hatasız uygulamanın sağlanması için film kesme ve kaynak işleminin kontrol edilmesi gerekir.
  1. Shrink sırasında çekme payı bırakılmalıdır. Çekme payı ürünün boyutuna göre belirlenir.
  2. Balon oluşumu üretimin kalitesi ile ilgilidir. Eğer üretimde balon oluşmuyorsa kaynatma veya kesme işleminin tam olarak tamamlanmamış olması ihtimali vardır.
  1. Balon uygulama sırasında yok olursa ısı seviyesinin yüksek olma ihtimali söz konusu olabilir.
  1. Üretimde hava tahliyesine dikkat etmek önemlidir. Havanın dışarı çıkmaması filmdeki delik sayısının yetersiz olduğunu gösterebilir.

Shrink Paketleme Faydaları

Ürünlerin shrink filmiyle paketlenmesini sağlayan shrink ambalaj cihazları dış paketleme için tercih edilir. Shrink ambalaj makineleri aynı zamanda markaların reklam yapmasına da olanak sağlar. Cihazlar aracılığıyla ürünlere marka sloganları, görselleri ve mesajları basılabilmektedir. Ürünlerde ambalaj tasarımı potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek için güçlü bir role sahiptir. Kaliteli ve sağlam tasarım ile satışları artırmak mümkündür. Bunun dışında shrink paketleme faydaları şu şekildedir:

  • Taşıma kolaylığı ve satış stratejisine uygun olarak shrink paketleme makinası ürünleri ambalayarak gruplandırır. 
  • Shrink paketleme, ambalajların pürüzsüz ve berrak şekilde tasarlar.
  • Shrink paketleme, ürünlerin hijyenik koşullarda korunmasına yardımcı olur. 
  • Kaliteli paketleme, ürünlerin en iyi şekilde muhafaza edilmesini sağlayarak malzemelerin bozulmasına engel olur. Ürünlerin uzun süreli depolanmasına katkıda bulunur. 
  • Üretim ve pazarlamada şirketlere zaman tasarrufu sağlar.
  • Shrink ambalaj gıdaların kalitesini artırır.
  • Shrink ambalaj, iki veya daha fazla küçük ürünü bir arada paketleyerek birden fazla ürünü bir arada tutabilir. Kullanım dışında ürün ve malzemelerin açılmasını engeller. 

Shrink Ambalaj Makinası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Shrink ambalaj makinesinin üretim sırasında ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olmak için ürünlerin shrink ambalaja uygunluğuna, ürün boyutlarına, paketleme yönüne, shrink ambalaj makinesinin üretim hızına, makinenin kapasitesine ve özelliklerine dikkat etmelisiniz. Shrink ambalaj makinesi satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler ise ayrıntılı olarak şu şekildedir:

  • Shrink ambalaj makinesi seçiminde ürün boyutları önemlidir. Üretilen ürünlerin en, boy ve derinlikleri çerçevesinde cihaz seçilmelidir.
  • Doğru shrink ambalaj makinesi için günlük üretilecek ürünlerin miktarları hesaplanmalıdır. Üretim kapasitesine göre makineler arasından seçim yapılmalıdır. 
  • Üretim hattına sahipseniz hat içi özelliklere sahip shrink ambalaj makinesi seçerek sistemle entegre etmelisiniz.
  • Eğer küçük bir işletme iseniz elle besleme özelliği olan shrink ambalaj makinesi tercih edebilirsiniz.
  • En verimli ve sağlıklı üretim için shrink film tipi ve kalınlığı seçimi ise önemli bir yere sahiptir. 

Ürününüze Uygun Shrink Makinesi Nasıl Belirlenir?

Ürününüze uygun olan shrink paketleme makinası, talepleriniz ve üretim ihtiyacınız kapsamında belirlenir. Shrink Paketleme Makinası Üreticisi Renas Makina olarak müşterilerimizin talep ettiği bilgiler doğrultusunda cihaz üretiyoruz. Shrink ambalaj makinesini müşterilerimizin istekleri, üretim yerinin şartları ve kullanım amaçlarına uygun olarak tasarlıyor, işletmelere uzun ömürlü kullanım sunuyoruz. Siz de kaliteli shrink paketleme makinası için paketleme makineleri sayfamızı inceleyebilir; cihazların tasarımları hakkında konuşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SSS

Sıkça Sorulan Sorular

Shrink paketleme makinası temizlenir mi?

Shrink paketleme makinası temizliği muhakkak 2 ayda bir yapılmalıdır. Düzenli yapılan temizlik cihazın ömrünü uzatır ve hijyenik bir üretim gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Cihaz temizliği yapılırken makinenin kapalı olduğuna ise emin olunmalıdır. Shrink paketleme makinası temizliği gerekli eğitimi almış profesyoneller tarafından yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu