Tarih Basma Makinası Tavsiyeleri

Tarih basma makinaları farklı sektörlere yönelik geliştirilen ürünlerin ambalaj ve etiket kısımlarına ürün ile ilgili SKT, gramaj gibi bilgilerin basılmasını sağlayan makina çeşitleridir. Dolayısıyla ambalajlı ve etiketli ürün üreten birbirinden farklı sektörlerde yer alan birçok imalatçının kullanması gereken makinalar arasında yer almaktadır. Hem kullanım alanının geniş olması hem de tarih etiketleme makinası özellikleri ile ilgili sorular sorulmasından ötürü, Renas Makina olarak tarih atma makinaları ile ilgili bilgilendirici bir blog yazısı hazırlamak istedik. Yazı boyunca son kullanma son kullanma tarihi baskı makinası satın alırken dikkat etmeniz gereken detayları bulabilir, tavsiyelerimizi inceleyebilir ve sunulan ürünlerin özellikleri ve fiyatları ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Sizler için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.

Tarihi Basma Makinası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sıvı sabun dolum makinası satın almak isteyen işletme sahipleri makine tercihlerinde makinaların aşağıdaki özelliklerine dikkat edebilirler:

  • Ürünün ambalajına ve etiketine ne tarz bilgileri girebileceğinize
  • Üretimini yaptığınız ürünlerin ambalaj ve etiket boyutlarına uyumlu olup olmadığına
  • Dakikada ortalama olarak kaç adet tarih basma bilgisi girilebileceğine
  • Hangi maddeden üretilmiş ürün ambalajların üzerine SKT gibi bilgilerin basılabileceğine
  • Baskı silinmesinin önüne geçen Hot Foil sistemine sahip olup olmaması
  • Makinanın yedek parça ve servis hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin kolaylığına dikkat edebilir ve bu tarz bilgilere göre tarih atma makinası tercihinizi yapabilirsiniz.

Tarih Basma Makinası Çeşitleri Nelerdir?

 

Son kullanma tarihi baskı makinası çeşitleri kendi içerisinde otomatik tarih kodlama makinası, yarı otomatik tarih kodlama makinası ve manuel tarih kodlama makinası olmak üzere üç ayrı kategoriye ayrılabilirler. Biz bu yazıda yarı otomatik ve manuel tarih kodlama makinası tavsiyeleri sunacağız.

Tarih Basma Makinası Hangi Sektörlerde Kullanılabilir?

Tarih atma makinası çeşitleri birbirinden farklı onlarca sektörde kullanılabilirler. Ambalaj ve etiketi olan üretilen tüm ürünlerin yer aldığı sektörlerde kullanılmaktadır. Son kullanma tarihi baskı makinası çeşitlerinin kullanıldığı sektörler arasında tekstil, gıda, ilaç, kimya, kozmetik, evcil hayvan maması gibi birbirinden farklı sektörler yer almaktadır.

Neden Tarih Basma Makinası İhtiyacı Vardır?

Yazımızın bir önceki alt başlığında belirttiğimiz gibi tarih atma makinaları birbirinden farklı sektörlerde yer alan imalatçılara yöneliktir. İstenilen ürünlerin ambalaj ve etiketlerini SKT gibi gerekli bilgilerin seri bir şekilde girilmesi ve böylelikle üretim sürecinin hızlandırılmasından dolayı söz konusu sektörlerde yer alan imalatçılar tesislerine uygun olarak tarih etiketleme makinası çeşitlerine ihtiyaç duyarlar.

Yazımızın bu kısmına kadar son kullanma tarihi baskı makinaları hakkında genel bilgiler verdik. Bundan sonraki kısımlarda ise tarih basma makinası tavsiyeleri sunup bu ürünlerin özellikleri ve fiyatları ile ilgili yönlendirmeleri yapacağız.

Manuel Tarih Basma Makinası Tavsiyesi

 

Tarih etiketleme makinası tavsiyelerimiz arasında ilk verdiğimiz örnek ürünün başlıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Büyük bakım maliyetleri gerektirmez.
  • Ürünlere üretim tarihi, son kullanma tarihi, parti numarası, gramaj, fiyat gibi gerekli bilgileri basabilir.
  • Karton, oluklu mukavva, naylon, folyo, yoğurt kapakları gibi farklı malzemelere sahip ürün kaplarının ve etiketlerinin üzerlerine tarih ve diğer bilgilerin baskılarını yapabilir.
  • Baskı kalitesi oldukça yüksek olduğundan inkjet makinalarda ya da matbaa da basılmış hissiyatı verir.
  • Hot foil sıcak transfer teknolojisine sahiptir. Bu sayede +90 derece sıcaklıklara kadar baskıda silinmenin önüne geçilir.
  • Ağırlığı yalnızca 2,5 kg olduğundan ve 18 cm2 yer kapladığından üretim noktanızın farklı yerlerine taşıma konusunda sorun yaşamazsınız.
  • Renas Makina’dan son derece uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz ribon sayesinde 1 satırda 8.000, 2 satırda ise 12.000 adet tarih kodlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Fabrikasyon hatalarına karşı 1 yıl garanti süresi verilir.
  • Makinanın kodlama kapasitesi 1 satır 42 karakterdir.

RDY-08 Manuel Tarih Basma Makinası Fiyatını ve Diğer Özelliklerini Öğrenmek İçin Tıklayınız

Yarı Otomatik Tarih Basma Makinası Tavsiyesi

 

Tarih atma makinası tavsiyelerimizde ikinci tavsiye olarak sunduğumuz yarı otomatik tarih kodlama makinasının başlıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Kodlama tarzı inkjet kodlama makinalarını aratmaz. Bununla birlikte inkjet kodlama makinalarına kıyasla kodlama işlemlerinizi 9 kat daha hesaplı olarak yürütebilirsiniz.
  • Bakım ve temizliği son derece kolaydır. Buna ek olarak yüksek bakım maliyetleri gerektirmemektedir.
  • Baskı yapılacak ürünlerin üzerine üretim tarihi, son kullanma tarihi, ürün ağırlığı, ürün çeşidi, ürün fiyatı gibi birçok farklı bilginin baskısını kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Kodlama işlemi son kullanma tarihi baskı makinasının sahip olduğu motor aracılığı ile yapılır. Böylelikle gerekli kodlama işlemleri için insan gücüne ihtiyaç olmaz.
  • Manuel ve otomatik olmak üzere iki farklı modda baskı işlemlerini yapabilirsiniz. Manuel modda baskı direktifini pedal aracılığı ile verebilirsiniz. Otomatik modda ise zaman ayarı yapmanız yeterli olur.
  • Hot foil sıcak transfer teknolojisine sahiptir. Yapılan baskı +90 dereceye kadar silinmemektedir.
  • Alüminyum folyo, naylon ve diğer poşet çeşitleri, karton, oluklu mukavva, farklı etiket çeşitlerine diğer birçok malzeme çeşidi üzerine kolaylıkla baskı yapabilir.
  • Kodlamayı oldukça kaliteli bir şekilde yapar. Bu açıdan kodlama işleminin sonunda inkjet makinalarda ya da matbaada yapılan kodlamalar kadar kaliteli bir baskı görünümü sunar.
  • Ağırlığı 7,5 kg’dir ve 22 cm2 alan kaplar. Bu açıdan taşınması ve yer değiştirmesi oldukça zahmetsiz bir makinadır.
  • Ürünlerin kodlama maliyetleri bu makina sayesinde minimum seviyelere indirilir. Renas Makina’dan satın alabileceğiniz ribon ile birlikte 1 satırda 10.000, 2 satırda 14.000 adet kodlama işlemi yapılabilmektedir.
  • Makina ile birlikte 0-9 arası rakamlar, nokta, iki nokta gibi karakterler ücretsiz olarak sunulmaktadır. Farklı harf ve karakter ihtiyaçlarınıza bağlı olarak Renas Makina ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Fabrika çıkışlı hatalara karşı bu tarih etiketleme makinası için 1 yıl garanti süresi sunulmaktadır.
  • Yarı otomatik tarih atma makinasını satın almanız halinde bakım seti de beraberinde sizlere gönderilir. Söz konusu bu bakım seti içerisinde 1 cımbız, yedek sigorta, sayı takımı, yedek rezistans gibi malzemeler yer almaktadır.

RHP-240 Yarı Otomatik Tarih Kodlama Makinası Fiyatını ve Diğer Özelliklerini Öğrenmek İçin Linke Tıklayınız.

Renas Makina olarak tarih basma makinası ile ilgili merak edilenlere dair hazırladığımız blog yazısının sonuna geldik. Bizlere danışmak istediğiniz bir konu olması halinde +90 216 470 83 74 numaralı hat üzerinden Renas Makina’ya ulaşabileceğinizi hatırlatmak ister, iyi günler dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu