Besleme Helezonu

Besleme Helezonu

Besleme sistemleri toz, granül ya da toz ve granül karışımı olan ürünlerin çeşitli makinalarda farklı yüksekliklere taşınması için kullanılan sistemlerdir. Besleme helezonları; paketleme makinaları, dolum makinaları, dozajlama makinaları, karıştırma makinaları ve benzeri işlevdeki makinalarda kullanılmaktadır. Bu bahsedilen makina çeşitlerine kolaylıkla entegre edilen besleme sistemleri sayesinde toz, granül, toz-granül karışımı ürünler iş yükünü azaltarak, kısa sürelerde ilgili makinalarda farklı yüksekliklere taşınabilmektedir. Besleme sistemleri içerisinde; şişe ve kavanoz besleme sistemleri, toz ve granül besleme sistemleri ve helezonik besleme ve taşıma sistemleri gibi farklı ürün kategorileri bulunmaktadır.

Taşıma helezonu ürünlerin taşınması konusunda farklı besleme kanalı çapına sahiptir. Farklı ürün modellerinde 100mm, 125mm, 150mm ve benzeri besleme kanalı çapı bulunmaktadır. Besleme sistemlerinde yer alan helezon yaprakları, besleme kanalına boşluk kalmayacak bir şekilde geçmektedir. Bu sayede ürün taşıma işlemleri sırasında geriye doğru hiçbir şekilde ürün kaçırılması gibi bir sorun yaşanmamaktadır. Besleme helezon sistemlerinde yer alan tahliye kapakları sayesinde, helezon ters çalıştırılarak içerisinde kalmış olan ürün varsa kolayca boşaltılıp, temizlenebilir ve bir başka ürün taşıma işlemi yapılabilir. Besleme helezonlarının üretimi esnasında sistem içerisinde kullanılan tüm malzemeler ve diğer alanlar paslanmaz çelik malzemeden üretilmektedir. Taşıma helezonuna ihtiyaçlarınız doğrultusunda ekleyebileceğiniz belli başlı ek özellikler ise aşağıdaki gibidir:

  • Ürün giriş bölümüne veya bunker üzerine elek eklemesi yapabilirsiniz.
  • Farklı hacimlerde bunker ekleyebilirsiniz.
  • Besleme kanalı ve helezonun boyunu uzatabilir veya kısaltabilirsiniz.
  • Sensör eklemesi yaparak ürün bitiminde otomatik durdurma işlemeni yapabilirsiniz.

Yükleme helezonu sistemleri içerisinde yer alan şişe ve kavanoz besleme sistemleri tüm silindirik, şişe, kavanoz, teneke kutu ve benzeri ambalaj ürünlerinin çeşitli endüstriyel makina hatlarına beslenmesi için üretilmektedir. Şişe ve kavanoz besleme sistemleri sayesinde şişe ve kutu özelliğindeki ambalajlar kolayca dolum, kapatma, etiketleme ve benzeri makinaların ilgili hatlarına taşınabilmektedir. Şişe ve kavanoz besleme sistemleri cam, pet, PVC, PP, Pe, teneke, alüminyum ve benzeri birçok farklı malzemeden üretilmiş olunan kavanoz, şişe ve benzeri ambalajlar için rahatlıkla kullanılabilmektedir. Şişe ve kavanoz besleme sistemlerinde yer alan besleme tepsisi isteğe göre farklı yüksekliklerde ve farklı özelliklerde tahliye ağzı ile tasarlanarak üretilebilmektedir. Yine şişelerin hizalamasında kullanılan bariyerler de şişelerin özelliğine göre yapılabilmektedir. Son derece sağlam malzemelerden üretilmekte olan şişe ve kavanoz besleme sistemleri bu kaliteli yapısı sayesinde işletmelerde çok uzun yıllar boyunca, sorunsuzca kullanılabilmektedir. Şişe ve kavanoz besleme sistemleri makine özelliğine göre 80 cm, 100 cm veya 120 cm tabla ölçülerinde olabilmektedir. Hem zamandan tasarruf etmenize yardımcı olurlar hem de ürünlerin taşınması için fazladan bir personel ihtiyacını ortadan kaldırmış olurlar.

Besleme sistemleri içerisinde yer alan toz ve granül besleme sistemleri ile tüm toz, taneli veya toz granül karışım olan ürünlerin istenilen yüksekliğe taşınması sağlanmaktadır. Toz ve granül besleme helezonu ile paketleme, dolum, karıştırıcı ve benzeri endüstri makinalarında işlenen ya da doldurulan ürünlerin daha az işçilik ile daha kısa sürelerde taşınması sağlanmaktadır. Toz ve granül besleme sistemleri birçok kontrol panosu çeşidi ile entegre sistemlerde otomatik ya da manuel olarak çalışabilmektedir. Toz ve granül besleme sistemleri tekerlekli bunker yapıya sahiptir. Bu özelliği sayesinde işletme içerisinde farklı makinalarda veya farklı yerlerde kolayca yer değiştirilerek, kullanılabilmektedir. Granül ve toz besleme sistemleri makine model ve özelliğine göre 100 mm, 125 mm veya 150 mm besleme kanalı çapına sahip olabilmektedir. Granül ve toz besleme sistemlerinin en alt taraflarında yer alan tahliye kapağı, helezonun ters çalıştırılması ile içerisinde yer alan üründen kalan fazlalıkları kolayca boşaltabilmektedir. Granül ve toz besleme helezonunun tüm bölgeleri ve parçaları paslanmaz çelik malzemeden üretilmektedir.

Paketleme, dolum, dozajlama, etiketleme makinaları gibi endüstri makine çeşitlerine toz ve granül ürünlerin ya da şişe, kavanoz gibi kutu ambalaj ürünlerin kolay ve rahatlıkla taşınmasını sağlayan besleme sistemlerini Renas Makina’dan satın alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu