Karıştırma Makinası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Karıştırma makinası ürün üretimleri sırasında farklı türdeki iki ürünün karıştırılarak homojen bir şekilde dağılmasını sağlar. Karıştırma makinasını almadan önce hangi türde ürünlerin karıştırma işlemini yapacağına karar vermelisiniz. Çünkü karıştırma makinalarının da kendi içerisinde çeşitleri bulunmaktadır. Toz karıştırıcı, granül karıştırıcı, krem macun karıştırıcı ve sıvı karıştırıcı olarak farklı çeşitlere sahip olan karıştırma makinalarından ürün türünüze uygun olarak seçim yapmalısınız. Ürün üretimlerinizi kolaylaştıracak ve üretimlerdeki zaman kaybını en aza indirgeyecektir. İlaç, kimya, gıda, sıvı ürünler, kozmetik ve daha birçok sektörde karıştırma makinaları kullanılmaktadır.

Sıvı karıştırıcı, sıvı ürünlerin ve çözünme oranı yüksek olan ürünlerin eşit bir şekilde dağılarak karışmasını sağlamaktadır. Daha çok gıda, ilaç ve kozmetik sektörlerinde ihtiyaç duyduğumuz sıvı karıştırıcılar diğer sektörlere de uyumlu olarak çalışmaktadır. Farklı özellikteki sıvı ürünlerin tam olarak birbirine karışması ve homojen bir hale gelmesi için sıvı karıştırıcıların kullanılması üretimdeki kalitenizi arttıracaktır. Sıvı karıştırıcılar yatay sıvı karıştırma makinası ve dikey sıvı karıştırma makinası olarak çeşitlere ayrılmaktadır. Sıvı karıştırıcı alırken ürün tahliyesinin kolay ve rahat olması için tahliye musluklarına dikkat edebilirsiniz.

Toz karıştırıcı ve granül karıştırıcı makinaları alırken toz ve granül formunda olan farklı türdeki ürünleri eşit bir şekilde birbirine karıştırmaktadır. Ürünlerin homojen bir şekilde dağılmasını sağlayan toz karıştırıcı ve granül karıştırıcı makinaların farklı çeşitleri bulunmaktadır. Ürün üretim tipinize uygun olan kübik karıştırma makinası, pantolon tipi karıştırma makinası, u tipi karıştırma makinası ve v tipi karıştırma makinası modellerinden tercih edebilirsiniz. Karıştırma makinası almadan önce dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de ne kadar üretim hacminiz olduğudur. Üretimleriniz sırasında karıştırıcıdan gerekli verimi alabilmek için üretim kapasitenize uygun büyüklükteki makinayı tercih etmelisiniz. Aksi takdirde karıştırıcı üretim hızınıza yetişemez ve sizi yavaşlatır. Genel Olarak;

  • Karıştırma makinasında bulunan ürünlerin tahliyesi kolay olmalıdır. Ürün boşaltım ve dolum işlemlerinde zamandan tasarruf sağlayacaktır.
  • Karıştırma sırasında ürün makinaya direkt olarak temas ettiği için karıştırıcının paslanmaz çelikten üretilmesine dikkat etmelisiniz.
  • Üretim kapasitenize uygun makina seçmenizde fayda var.
  • Makinanın opsiyonel olmasına, gerektiği zaman ek özellik eklenebilmesine dikkat etmelisiniz. Böylelikle üretim hacminiz arttığı zaman yeni bir makina almak yerine ek özellik eklemesi yapabilirsiniz.
  • Pratik ve hızlı temizlenmesine özen göstermelisiniz

Hangi türde ve özellikte karıştırma makinası alacağınıza tam olarak karar veremediyseniz Renas Makine’nın yetkin personelleri ile görüşerek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Böylelikle en doğru makinayı alacağınızdan şüpheniz olmasın. Renas Makina’ya 0 216 470 83 74 telefon numarasından veya renas@renasmakina.comadresinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu