İlaç Üretim Makinaları Nasıl Seçilir?

Renas Makine olarak ilaç üretimi gerçekleştiren ya da bu sektöre giriş yapmaya hazırlanan kişilere yönelik yeni bir blog yazısı yazdık. Bu yazımızda ilaç üretim hattı kurmak için başlıca ne gibi makinalar gerektiğini, bu makinaları tercih ederken nelerine dikkat edilmesi gerektiğini ileteceğiz. İlaç üretim makinaları kapsül dolum makinası, kapsül ve tablet parlatma makinası, kapsül sayma makinası gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Yazı boyunca vereceğimiz örnek ürünler ile farklı ebatlara sahip kapsül ve tabletlerin dolum, parlatma, sayım gibi aşamalarını rahatlıkla yürütebilirsiniz.

Yarı Otomatik İlaç Dolum Makinası

 

İlaç dolum makinası seçerken dakika başına kaç dolum gerçekleştirdiğine dikkat etmelisiniz. Öte yandan tüm kapsül ilaç türlerine uyarlanabilip uyarlanamadığını da göz önünde bulundurmalısınız. İlaç dolum makinasına örnek olarak verdiğimiz Renas RYC-05 yarı otomatik ilaç dolum makinası ile şunları gerçekleştirebilirsiniz:

  • Yarı otomatik bir ilaç dolum makinası olarak kapsülleri kalıba kendisi koyar, tozu doldurur ve kapsülleri birleştirme işlemini yapar.
  • Tam otomatik ilaç doldurma makinalarının bile yapamadığı birçok işlemi yapabilmektedir. Örneğin; birçok ekstrakt ve toz karışımı gibi maddelerin dolumunu rahatlıkla sağlayabilir.
  • Hız ayarları sayesinde doldurmak istediğiniz ilacın gramajının tam ayarını, sapma olmadan yapabilirsiniz.

Makinanın dolum kapasitesi saatte 14 bin adete kadar çıkarılabilmektedir.

Renas RYC-05 yarı otomatik ilaç dolum makinası fiyatları ve özellikleri ile ilgili detaylara linkten erişebilirsiniz.

 

Kapsül ve Tablet Parlatma Makinası

 

İlaç üretim hattının bir başka parçası olan kapsül ve tablet parlatma makinası seçimi yaparken dakikada kaç adet parlatma kapasitesine sahip olduğunu, motor gücüne ve vakum gücüne dikkat edebilirsiniz. Kapsül ve tablet parlatma makinaları arasından seçtiğimiz örnek Renas RCP-150 kapsül ve tablet parlatma makinasının başlıca özellikleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Kapsül ya da tabletin üzerine yapışan tüm tozları temizler ve parlatır.
  • Anti-bakteriyel silikon tüylü temizleme fırçası, bakteriyel filtresi ve paslanmaz çelik yapısı sayesinde ilaç üretiminin tam hijyen koşullarında üretilmesini sağlar.
  • Boyutu gereği kapladığı yer azdır ve taşınabilmesi oldukça kolaydır.
  • Sahip olduğu fırça hızı fonksiyonu ile tablet ve kapsüllerinize zarar vermeden üretim gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yüksek üretim gücüne sahip olmakla birlikte epey düşük elektrik tüketimine ihtiyaç duyar.
  • Ürün satın alınması halinde yedek filtre bezi, yedek hız kontrol kartı, sigorta gibi ekipmanlarla gelir.
  • Elektrik süpürgesi sayesinde kapsül ve tabletten alınan tozlar etrafa saçılmaz, filtre torbasına nakledilir. Böylelikle etrafında kirliliğe sebebiyet vermez.

Renas RCP-150 kapsül ve tablet parlatma makinasının fiyatı ve diğer özellikleri ile ilgili detaylara linkten ulaşabilirsiniz.

 

Yarı Otomatik Kapsül Sayma Makinası


İlaç üretim hattı için gerekli bir başka makine olan kapsül sayma makinası seçimi yapılırken ürünün boyutu ve ağırlığına, dakika başına kaç ürün sayabildiğine, gücüne ve benzeri özelliklerine dikkat edilebilir. RYC-S100 yarı otomatik kapsül sayma makinası ile kapsül ve tablet ilaçların yanı sıra draje, bonibon gibi ürünlerin sayımı da yapılabilmektedir. Bu ürün dakikada ortalama olarak 500 adet kapsül sayabilmektedir. 48 kg ağırlığa sahip olan kapsül sayma makinası 600x500x700 mm ebatlara sahiptir.

RYC-S100 yarı otomatik kapsül sayma makinasının fiyatı ve videolu anlatımına link üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Tablet Pres Makinası – Tablet Baskı Makinası

 

Sektörde tablet pres makinası, tablet baskı makinası, hap pres makinası gibi adlarla anılan bu makinaların seçimi yapılırken saatte kaç adet tablet presleyebildiği, dolum derinliğinin ne kadar olduğu, tablet genişliğinin ve kalınlığının ne kadar olduğu gibi özelliklerine dikkat edilmelidir. Örnek ürün olarak sunduğumuz DP – 40 tek zımbalı hız ayarlı tablet pres makinasının başlıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Pres kapasitesi saatte 3600 adet civarındadır.
  • Dolum derinliği maksimum olarak 22 mm’dir.
  • Baskı gücü 40KN’dir.
  • Tablet genişliği 30 mm iken tablet kalınlığı ise 6 mm’dir.
  • Alman teknolojisi ile geliştirilmesinin de yardımıyla gövde ve motor yapısı olarak diğer birçok pres makinasından daha güçlü performans ortaya koyar.

DP – 40 tek zımbalı hız ayarlı tablet pres makinasının fiyatı ve özelliklerine dair diğer detaylara linkten ulaşabilirsiniz.

Renas Makina’nın blog sayfasına yönelik ilaç üretim hattı ile ilgili yazımızın sonuna geldik. İlaç üretim hattı hakkında sorularınız bulunuyorsa bizlerle 0 (216) 470 83 7 numaralı hat üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu