Dolum Hattı Nedir?

Dolum hattı, tek bir kap içerisinde bulunan farklı yoğunluğa sahip ürünlerin ayrı ayrı kaplara doldurulmasını sağlayan makinelerdir. Dolum hattı aslında dolum makinaları olarak da bilinmektedir. Farklı büyüklükteki işletmeler ellerinde bulunan ürünleri dolum hattı sayesinde istenilen boyuttaki şişe, kavanoz, damacana vb. kaplar içerisine doldurarak satışlarını gerçekleştirmektedir. Dolum hattının işletmelere sağladığı en büyük avantaj ürünlerinin hızlı ve hijyenik bir şekilde doldurma imkânı sunmasıdır. Zaman kaybı yaşamadan sıvı, toz ve granül gibi farklı yoğunluktaki ürünleri istenilen büyüklükteki kaplar içerisine zahmetsizce doldurulur.

  • Dolum hattı seçerken makinanın hangi hızla dolum yaptığına,
  • Dolum sırasında ne kadar ürün döktüğüne (fire oranına) dikkat edilmelidir.
  • Dolum hattının ürün doldurma saniyesi ne kadar çok olursa dolumu gerçekleşecek ürünün sayısı da o kadar azalır. Buda doldurma sırasında istenilmeyen bir durumdur.

Dolum hattı ile dolduracağınız ürünlerin çeşidine göre farklı makinaları bulunmaktadır. Dolum hattı makina modelleri sıvı dolum makinaları, krem ve macun dolum makinaları, granül dolum makinaları, çuval dolum makinaları, terazili dolum makinaları ve toz dolum makinaları olarak ayrılmıştır. Dolum hattınızda hangi ürün çeşidinin doldurma işlemini yapacaksanız makinanızı bu doğrultuda seçim yapmalısınız.

Tam Otomatik Sıvı Dolum Hattı

 

Sıvı dolum makinası tam otomatik ve yarı otomatik olarak iki çeşidi bulunmaktadır. Farklı yoğunluktaki sıvıları doldurmanıza izin veren sıvı dolum makinasında işçilik maliyetlerini düşürmek için tam otomatik dolum hattı kullanılması gerekir. Gıda, ilaç, sanayi, kozmetik ve kimya gibi çok çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. Sıvı dolum hattı ile şampuan, meyve suyu, içme suyu, süt, ayran, şalgam, yağ gibi düşük viskositeli ürünlerin dolum işlemlerini kısa sürede yapabilirsiniz. Renas dolum hattının hassas dozajlama özelliğine sahip olmasından dolayı ürün dolumu sırasında fire miktarı düşecek ve ürün kaybı yaşamayacaksınız.

Meyve Suyu Üretim Hattı

 

Örnek verecek olursak; meyve suyu üretim hattında piyasaya meyve suyu satışı yapmak isteyen bir işletme sahibinin öncelikli olarak bir içecek dolum hattı içerisine gerekli olan doldurma makinası, paketleme makinasını ve diğer ekipmanları temin etmesi gereklidir.

Gıda Ürünleri için Aseptik Dolum Hattı Olmasına Dikkat!

 

Gıda üreticilerinin insan sağlığını ihmal etmemesi için üretimleri sırasında hijyen noktasında son derece titiz davranmaları gereklidir. Üretim dolum hattında insan gücüne minimum düzeyde ihtiyaç olduğu için bu noktada sorun yaşanılmaz. Ancak dolum yapan makinaların temizliğine ve çelik malzemesinin paslanmaya dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir. Aseptik dolum hattında bulunan makine çeşitlerinin paslanmaz malzemeden yapılmasına ve kolay temizlenebilir olmasına özen gösterilmelidir.

Dolum Makinası Yapan Firmalar Arasında Lider Renas Makina’nın Sıvı Dolum Hattı Örneği

 

Neden Dolum Hattı Kurmalısınız?

 

Dolum hattı ile tüm üretim aşamalarını profesyonel bir şekilde yürütebilirsiniz. Dolum hattınızda ürün dolumundan etiketlemesine kadar tüm işlemler otomatik olarak ilerlemektedir. Makinalar arasındaki geçişler için özel bir sistem kurularak dolum kaplarının taşıması hızlı bir şekilde yapılarak makine arası geçiş hızı da artmaktadır. Dolum hattında işleyiş şöyledir; İlk olarak boş kaplar dolum hattı bandı üzerinden dolum haznesine gelir ve ürün dolumu gerçekleşir. Buradan kapatma makinası haznesine gelerek ürünün kapatılma işlemi gerçekleşir ve daha sonrasında etiketlemesi yapılarak besleme tepsisi üzerinden dolum işlemleri tamamlanmış olur. Dolum hattı üzerindeki makinaları üretim kapasitenize uygun olarak özelleştirebilirsiniz.

Dolum hattı üzerinde üretici firmanın kullanacağı tüm makinalar sıralı olarak monte edilmektedir. Dolum hattı kurulumu sırasında üretim yapacak olan firmanın tüm ihtiyaçları belirlenerek gerekli makinaların temini yapılmaktadır. Dolum hattının kurulumu yapıldıktan sonra işçi maliyetlerinin azalması ve iş süreçlerinin hızlandırılması üretici firmalara sağlanan en büyük avantajdır. Çünkü dolum hattı kurulduktan sonra tüm makinalar arası işlemler aracı besleme sistemleri tarafından tam otomatik olarak yapılmaktadır.Dolum hattı üzerinde tüm aşamalar sistematik ve otomatik bir şekilde ilerlediği için üretim tesisinde iş aksaması söz konusu olmayacaktır. Dolum hattı işletmeye maliyet iş yükü ve zaman yönünden tasarruf sağlamaktadır. Daha az işçi ile daha verimli işler çıkarmak ve üretimlerinizi arttırmak için üretim yaptığınız ürünlere göre tesisinize dolum hattı kurulumu yaptırabilirsiniz.

Renas dolum hattı modellerinden işletmeniz için en uygun makina çeşidini seçerek zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Kolay kullanım paneline sahip olan dolum hattı modellerimizi rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Tamamen yerli üretim olan Renas dolum hattı ile ilgili detaylı bilgi almak ve makine modellerine ekstra ürün eklemek isterseniz 0 (216) 470 83 74 numaradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu